Vrijwilligers gezocht voor Kunstuitleen

We willen graag een kunstuitleen starten van kunstwerken van cliënten van Altrecht. Voor intern en extern gebruik. In eerste instantie als initiatief voor de gebouwen van Altrecht als bijdrage aan een “Healing Environment’ omdat de kunst dichtbij de mensen ligt die hier komen en daarnaast kun kwaliteiten en talenten benadrukt. Het uiteindelijke doel is om een collectie kunstwerken te verzamelen die we op een speciale website aanbieden voor verhuur en verkoop. 

‘Met de kunstuitleen willen we cliënten de mogelijkheid geven om zichzelf te laten zien. Hoe het is om problematiek te hebben’. Daarmee proberen we het stigma eraf te halen,” vertelt Lente Werner, lid van de cliëntenraad. ,,Voor ons is het leuk om te organiseren. Wij zijn zelf ook cliënten.” Ze organiseerde al een expositie in de bibliotheek van Zeist en voor omwonenden tijdens burendag. ,,We laten zien: dit is Altrecht. Wij zijn niet eng en gevaarlijk. Wij zijn ook mensen, maar met pech. Er worden tijdens therapie zulke indrukwekkende dingen gemaakt. Dat verdient het om gezien te worden.”

Voor dit project zijn we op zoek naar een projectleider en een projectvrijwilliger die ons kan meehelpen om de kunstuitleen te realiseren. 


Zelfportret alex

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?